Moderní pětibojař a vášnivý jedlík Jan Kuf servíruje své denní desetichodové menu.

Sbírání energie
Každej den pro mě začíná pořádnou snídaní. Jelikož máme za dopoledne vždy dvě až tři fáze, je potřeba se hodně najíst, abych to do oběda vydržel. :-)
První fáze - střelba
Další na řadě je nejčastěji střelba, ať už spojená s během nebo jen samostatně v klidu.
Druhá fáze - běh
Další disciplínou, kterou musím trénovat v podstatě každý den z týdne, je běh. Hlavně přes podzim a zimu je potřeba naběhat větší objem, ze kterého pak čerpám celou závodní sezónu.
Bazén
Téměř každodenní rutinou je plavání. Nenechte se zmást mým úsměvem. Plavání je pro mě asi nejmíň zábavnou disciplínou. Tenhle trénink nejvíc bolí, proto v okolí bazénu moc úsměvů nerozdávám.
Konečně další jídlo!
Po 3 fázích přichází na řadu oběd. Chodíme na něj do klubové jídelny, kde vaří pan Carvan, vyhlášený to kuchař a hlavně vypravěč/pohádkář.
Siesta
Po obědě musí přijít na řadu siesta, jelikož toho sním vždycky strašně moc. Tu většinou trávím s kamarády někde v kavárně nebo doma u playstationu.
Odpolední fáze - šerm
Odpoledne máme většinou už jen jednu fázi. Šerm je pro mě rozhodně nejzábavnější částí moderního pětiboje. Kdybych z nějakého důvodu nemohl pokračovat v pětiboji, u šermu bych určitě zůstal.
Odpolední fáze - jízda na koni
Další možností, co se týče odpoledního tréninku, je jízda na koni. Koně jsou neskutečný zvířata, ke kterým mám obrovský respekt. Skákání na nich je však tak adrenalinová záležitost, bez které bych si nynější život nedovedl představit.
Fyzio a maséři
Nedílnou součástí mojí přípravy je samozřejmě spolupráce s fyzioterapeuty a maséry. Bez nich bych nebyl schopný podávat takové výkony, jaké jsou potřeba, abych mohl získávat medaile na závodech Světového poháru, MS a ME.