24 hodin Čestmíra Kožíška

Čestmír Kožíšek

24 hodin Čestmíra Kožíška

Závodní den Kontinentálního poháru ve skocích na lyžích z japonského Sappora cvaká reprezentant Čestmír Kožíšek.

alt

Nepříjemné ráno

Po dlouhé cestě (cca 25 hodin) ráno není příjemné. A hnedka budík na 6:30 zdejšího času. Takhle po ránu nemám moc hlad, ale i tak musím něco sníst, abych mohl fungovat na můstku. A samozřejmě, že musím vyzkoušet něco z domácí kuchyně.


alt

Příprava věcí

Po krátké cestě autobusem z hotelu Royton do zdejšího skokanského areálu v Sapporu si připravuju věci ke skokům, abych tím později neztrácel čas.


alt

Zapracování před skoky

Před prvním tréninkovým skokem se jdu pokaždé proběhnout a sem tam se najdou i parádní výhledy. Z věže můstku je to logicky nejlepší, ale tam se fotit nestíhám.


alt

Bambusové listy

Jo, tak sem by se mi líbilo skočit. Krásně upravený můstek. Jedinečnou raritou tady jsou „větvičky“ na dopadu, které bývají z jehličnanů. Jelikož jich je ale v okolí nedostatek, používají organizátoři bambusové listy.


alt

Výsledková tabule

Po skoku nahlížím do tabulky, jak si vedu. Zjišťuji nájezdovou rychlost, větrnou kompenzaci, stylové známky, délku a případnou kompenzaci za snížení/zvýšení nájezdu.


alt

Na chvíli servismanem

Rychle nachystat lyže na další kolo. Jako na většině závodů COC (Kontinentální pohár) tady máme jen jednoho trenéra a žádného servismana, takže si lyže chystáme sami. U nás to není až taková alchymie jako u běžců. Zato máme trošku delší a širší lyže. Na druhou stranu, oni to zase kompenzují počtem. My máme ten pár jen jeden.


alt

Skokanský můstek K120m

Během závodu se mění sněžení, silný vítr, sluníčko. Takže asi všechno, co jde. To je Japonsko. Jeden ze zdejších pořadatelů pronesl krásná slova: „Pokud nemáte rádi aktuální počasí, počkejte 20 min a bude se vám to líbit.“


alt

Závod za námi

Balíme věci a přesouváme se na hotel. Na pokoji je třeba zase všechno vybalit, aby to uschlo a kombinézy rozvěsit, aby se nemačkaly a držely tvar.


alt

Zasloužený oběd

Závod si vezme hodně sil. Ještě k tomu protahování a čekaní kvůli počasí. To si bere síly jak fyzické, tak i ty psychické. Dáváme oběd, zaháníme hlad a doplňujeme energii na další část dne. Chvilku sedíme u stolu, probíráme závody a další plán dne.


alt

Všude ryby a mořské potvory

Do Japonska se nepodíváme každý den, a tak vyrážíme na obhlídku města. Nakukujeme i na zdejší „trhy“, kde se mi asi nejvíc líbí tyto potvůrky. Hnedka bych ochutnal! Je to tu trošku jiné než u nás. To víte, to moře je výhoda.


alt

Bacha na proraženou zeď

Jelikož skoky nebyly moc dobré, jdeme makat dále. Čeká nás krátký silový nebo aktivační trénink následovaný technickým cvičením. Kvůli tomu, že se při odrazu posouvám vpřed, provádím cvičení u zdi. Abych ji neprorazil, tak musím odraz provést správně. Jinak by to špatně dopadlo.


alt

Véča s hůlkama

Ještě před večeří dáváme odpočinek, po kterém následuje hodování. Jíst hůlkami není až takový problém, jelikož samotné jídlo je tomu přizpůsobené. Mají tu i klasický příbor, ale to by nebyla taková sranda. Jo. A dal jsem si i zákusek...


alt

Eiffelovka před spaním

Večer se ještě proběhnu, vyčistím hlavu, kouknu po okolí, co tu mají zajímavého. Zaujala mě zdejší mini „Eiffelovka“, kterou jsem viděl z dálky a prostě jsem si k ní musel doběhnout. Po návratu ještě krátké večerní protažení, sprcha a do postele. Pustit si film a věřit, že usnu.


Tento web používá pro analýzu návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.